Szobafestés mázolás tapétázás Szeged


A tartalomhoz

Lamináltparkettázás

Laminált parketta lerakása

Rövid határidővel vállaljuk laminált parketta szakszerű lehelyezését és szegélyezését. Igény szerint kiszállítással is. ( laminált parkettázás )

Laminált paketta szeged laminált parkettázás szeged
A lerakás folyamata
Előkészület Akklimatizáljuk a parkettát. A bontatlan csomagokat lerakás előtt kb. 48 órán keresztül kell tárolni a burkolandó helyiségben. A szoba hőmérsékletének minimum 18-22 C-nak, a maximális páratartalomnak pedig 40-60 %-nak kell lennie. A kicsomagolást követően minden egyes panelt ellenőrizni kell " előválogatás"!

Laminált parkettázás általában "ha lehetséges"a fény fő beesési irányával párhuzamosan kezdjük meg. Amennyiben az adott helyiség hosszában 10 m-t, szélességében 8 m-t meghaladja, úgy dilatációt kell beiktatni. III.) Szükséges . A laminált padlót úsztatva kell lefektetni, ami azt jelenti, hogy nem ragasztjuk az aljzathoz, és nem érintkezhet a fallal, ajtókerettel, küszöbbel, beépített szekrénnyel, fűtéscsövekkel, oszlopokkal, egyéb burkolatokkal stb., hanem 10-15 mm hézagot/dilatációt kell hagyni.

Laminált parketta tipusai :
Három fajta laminált parketta lerakási mód ismeretes:
Hagyományos pallók, melyek a gyártók ragasztottak. Ez a típus hihetetlenül biztosnágos kötés, és minőség.
Előre-ragasztott lambéria palló, melyenél vízzel aktiválódik a ragasztó.
Ragasztó nélküli (klikkes) laminált parkettázásnál különböző összeillesztési technikákkal találkozhatunk, melyek kellő szilárdságot adnak, nem véletlenül ök a legelterjetebek.

Laminált parketta Szeged: A laminált parkettát többféle aljzatra - mint például beton, PVC, faparketta, kerámia - is le lehet fektetni. (A szonyegpadló egészségügyi okok miatt nem ajánlott.) Gondoskodni kell arról, hogy a padlóalap tiszta, száraz (kevesebb, mint 2 %-os nedvességtartalom) és egyenletes (kevesebb, mint 2 mm/m2 szintkülönbség) legyen. Amennyiben az aljzat egyenetlensége nem megfelelo, használjon aljzatkiegyenlítot! (Csak megfelelo kiegyenlítot használjon ami gyorsan szárad,ha nem akar napokig várni !!!) Bármilyen beton vagy kerámia padló esetén párazáró réteget kell alkalmazni.
A párazáró fóliát 20 cm-es átfedéssel és rögzíto szalaggal összeragasztva kell lehelyezni, a falra fel kell hajtani . Erre tehetjük(igény szerint) rá a polifoamot (2 mm vastag), vagy alátétlemezt (5 mm vastag), amely ho- és hangszigetelo tulajdonsággal rendelkezik. Ezeket egymás mellé illesztve fektessük le. Padlófutés esetén speciális padlópapírt / iszappapírt (1 mm vastag), vagy speciális alátétet (1,6 mm vastag) helyezünk le.

Lerakás A laminált padló ragasztás nélkül rakható le. Az elso panelt a 10-15mm-es diletációs hézag megtartásával kell letenni. A következo panelsoroknál ügyelni kell arra, hogy 30-40 cm-es eltolással illesszük a lamellákat egymáshoz. A levágott utolsó darabbal tudjuk kezdeni a következo sort.
Mivel 4 oldali klikkes a laminált padló, így egyszeru mozdulattal tudjuk összepattintani. Ügyelünk arra, hogy a dilatációt a helyiség minden oldalán betartsuk . Általában 5% ráhagyással kell megvásárolni a laminált padlót, mivel az utolsó sort hosszanti irányban le kell vágni, valamint az esetlegesen felmerülo egyéb leeso részeket (az adott helyiség tagoltságától függoen) bele kell kalkulálni. Miután az utolsó panelt is letettük, az ékeket el lehet távolítani.

A szegélylécek a hézagot elfedik. A szegélylécek rögzítése ragasztással, vagy mechanikus (clips) segítségével történik. A kapcsokat kb. 40 cm távolságban a falra dübelezzük, majd a lécet egyszeruen rápattintjuk. A clips illesztésnek köszönhetoen a lécet többször is probléma és sérülés nélkül a falra szerelhetjük és leszerelhetjük (pl. a fal tapétázása vagy festése alkalmával). A szegélyléceket a külso, belso sarkoknál 45 ° - ban gérbe vágjuk, vagy sarokelemekkel oldjuk meg. Szükség esetén kaphatóak jobb-, bal oldali szegélyléc végzárók, valamint két szegélyléc találkozásánál toldó elemek is. Küszöböknél, bejárati ajtóknál, teraszajtóknál, stb. szükséges a dilatációs hézagot elfedni. Ezt U alakú profillal tehetjük meg, amely küszöb-, záró-, illetve indítóprofilként használható. Ragasztással vagy lefúrással lehet rögzíteni. A burkolatváltás két burkolat között azonos szint esetén T alakú profillal, vagy lencse alakú profillal történik. Ragasztással lehet rögzíteni.

Amennyiben két burkolat között szintkülönbség van, meg kell mérni, hogy hány mm a különbség és annak alapján kell a profilt megvásárolni. Attól függoen, hogy melyiket válasszuk ragasztással vagy lefúrással lehet rögzíteni. Padlófutés esetén kerülni kell a lefúrható profilokat, mivel az aljzatban futó csövek sérülhetnek. A lépcsoket is lehet burkolni laminált padlóval. Az éleknél lépcso-élvédo profilt használunk. A futéscsöveknél használjon csorózsát!
Ha konyhába, elotérbe, nappaliba fektetjük a laminált padlót, szükséges az un. Clicguard impregnáló anyagot használni. Az illesztések közé kell tenni. Nem engedi, hogy két panel találkozásánál beszivárogjon a nedvesség (és ezáltal megduzzadjon a hordozóréteg). Védelmet nyújt a laminált padlónak, és amennyiben ezt az anyagot használja, biztos lehet abban, hogy nem fog nyikorogni a parketta. Parkettázás után a burkolat azonnal használatba veheto! Padlófutés sok laminált padló alkalmazható padlófutés esetén. A laminált padló csak vizes rendszeru padlófutéshez használható!

Az aljzattal kapcsolatban több dolog is van, amire fontos figyelni: nedvességvizsgálatot, valamint egy jegyzokönyv szerinti felfutési vizsgálatot (5 fokonként) szükséges végezni. A laminált padló padlófutés felett történo fektetése esetén eloször párazáró fóliát, majd speciális, padlófutéshez kifejlesztett padlópapírt kell kiteríteni. A padlófutést a munkálatok elott ki kell kapcsolni, és a padlónak is normál szobahomérsékletunek kell lennie. A padlófutés homérséklete nem lehet magasabb 28 0C-nál. Bemeno legmagasabb vízhomérséklet: 50 °C. A laminált padló lefektetése után vissza lehet kapcsolni a padlófutést. Az elso héten ne legyen a homérséklet 16-20 0C-nál magasabb, a következo héten pedig már a fent leírtaknak megfeleloen lehet futeni. A laminált parketta ápolása egyszeru és könnyu, talán ezért is elterjedt.

Laminált parketta szeged , laminált parkettázás szeged,Laminált parketta szeged , laminált parkettázás szeged,Laminált parketta szeged , laminált parkettázás szeged,Laminált parketta szeged , laminált parkettázás szeged,laminált parketta szeged,laminált parketta szeged,laminált parketta szeged,laminált parketta szeged,laminált parketta szeged,laminált parketta szeged,laminált parketta szeged,laminált parketta szeged,laminált parkettázás szeged,laminált parkettázás szeged,laminált parkettázás szeged,laminált parkettázás szeged,laminált parkettázás szeged,szeged,szeged,szeged,


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe